מחקר: כ-90% מהבתים בישראל לא מתחזקים את מערכות כיבוי האש
עין הוד שריפה יערות הכרמל
כ-90% מבנייני המגורים בישראל אינם מבצעים תיחזוק ובדיקה למערכות כיבוי האש בבנין בגלל עלויות וחוסר ידע שעלול 
לעלות בחיי אדם. כך עולה מנתונים של בדיקה שהקיפה מאות מבנים ברחבי הארץ ונערכה על ידי איגוד ניהול בתים ומבנים בישראל. 

תמיר מינץ, יו"ר האיגוד, אמר היום כי "השריפה ביערות הכרמל הוכיחה שוב שמערכת כיבוי האש בישראל היא מהמיושנות, ואינה מסוגלת להתמודד עם שריפות שהן מעבר לשריפות מקומיות". לדבריו, הנתונים העולים מבדיקת האיגוד מציירים תמונה מבהילה של טיפול ותחזוק מערכות כיבוי האש בבנייני המגורים בישראל. "מסתבר שאין אכיפה לתקינות מערכות כיבוי האש הנמצאות בבנייני המגורים, דבר שגורם למרבית ועדי הבתים לחסוך כסף ולא לבדוק שאכן מערכות כיבוי האש בבניין שלהם עובדות. החיסכון של ועדי הבתים עלול לעלות בחיי אדם רבים במקרה של שריפה בבניין", אמר מינץ.

"אישור אכלוס בנייני מגורים חדשים ניתן לאחר שכיבוי אש בודק את מערכות הכיבוי, אך ההחלטה אם להמשיך ולבצע בדיקות תקינות תלויה בדיירים עצמם. אמר מינץ, והוסיף: "מעבר לאכיפת כיבוי אש הראשונית, אין שום גוף שאוכף את התיחזוק של מערכות אלה". 

בשנת 2008, בתום דיונים של חמש שנים בין מינהל התכנון לנציבות כבאות והצלה במשרד הפנים, נקבעו תקנות חדשות בעניין זה המבוססות על התקינה האמריקאית. הוגדרו אמצעי בטיחות והבטחת דרכי מילוט ממבנים באופן שמבחין בין סוגי מבנים שונים. אולם ההגדרה ברוב הנושאים בעניין זה נותרה בערפל.