יום שישי, 10 בדצמבר 2010

"ערבים קונים קרקעות ביבנאל, בכפר תבור ובגליל"

אלעזר לויןNews1.co.il
"ערבים קונים קרקעות ביבנאל, בכפר תבור ובגליל"
כפר תבור [צילום: לע"מ]

מוכרים קרקע לאומית לאילי הון ערביים
עו"ד משה גולדבלט
הדיון בנושא מכירת הקרקעות צריך להתקיים בצורה רציונאלית, אמיתית, ללא ניסיונות הפחדה וללא מתן פרס לסחטנים
לרשימה המלאה

נחלות ישראליות נמכרות לעשירים ממדינות ערב
עידן יוסף
מאות דונמים של קרקע חקלאית פרטית בגליל נמכרות לגורמים מחו"ל * ברוכשים - גורמים עוינים מהמפרץ הפרסי * [ראש-פינה. של מי האדמה הזו? / פלאש 90]
לרשימה המלאה

רוכשים קרקעות פרטיות שאינן בבעלות המינהל  "אם ההפרטה תצא לפועל, יקנו אילי הון מסעודיה מגרשים באמצעות עורכי-דין ערבים-ישראלים"
> עו"ד ערבי מנצרת

▪  ▪  ▪
ערבים-ישראלים הגבירו באחרונה את ניסיונותיהם לרכוש מיהודים קרקעות ומגרשים בעיקר בגליל. עו"ד יעקב מוסל, המתמחה בנושא אמר (יום ה', 20.8.09) ל-News1: "מדי שבוע אני מקבל פניות מערבים-ישראלים, המבקשים לרכוש קרקעות פרטיות ביבנאל. הפונים הם תושבי רמלה, בקעה-אל-גרביה ויישובים ערבים אחרים. אני דוחה את כולם. כשאני ויהודים אחרים נוכל לקנות קרקע בסכנין ובאום-אל-פחם, נשקול אולי מכירת מגרשים לערבים!". 

עו"ד מוסל גילה: "הערבים מוכנים לשלם מעל מחירי השוק. דונם קרקע חקלאית במרחק 500-300 מטר מתחום המושבה עולה בין 8,500 ל-11,000 דולר. דונם קרקע חקלאית בתוך יבנאל, שסביבה מגרשים שהופשרו לבנייה, עולה 30,000 דונם. הערבים מציעים תמיד מחירים גבוהים יותר! בימים אלו אני מציע למכירה שתי חלקות מחוץ ליבנאל, בשטח כולל של 43 דונם, אך אמכור רק ליהודים!".

בראיון ל-News1 הסביר עו"ד מוסל: "93% מהקרקעות של ישראל הן כרגע, לפני ההפרטה, בבעלות מינהל מקרקעי ישראל או קק"ל. 7% הנותרים הם בבעלות פרטית, חלקם קרקעות שנרכשו בראשית ימי הציונות. חברת פיק"א, בבעלות הברון רוטשילד, קנתה בסוף המאה ה-19 את קרקעות יבנאל, והעבירה אותן לבעלות המתיישבים בראשית המאה ה-20. הרישום בטאבו נעשה מאוחר הרבה יותר, ב-1944, על-ידי ממשלת המנדט". 

ערבים גילו את הפירצה, קרקע פרטית, בעיקר בגליל, ומנסים לקנות אותה. להלן דוגמאות נוספות לנסיונות של ערבים להשתלט על קרקע יהודית בגליל: 

  • כפר תבור: ערבים קנו בשנים האחרונות עשרות דונם בשטח המושבה. ראש המועצה המקומית, יוסי דולה, נאבק נגד מכירת המגרשים, לא תמיד בהצלחה;

  • יבנאל: בשנות השבעים קנו ערבים שתי חלקות קרקע ביבנאל, בנות עשרות דונם;

  • ראש פינה: ראש המועצה המקומית, אביהוד רסקי, מספר שחקלאים נאלצו למכור עשרות דונמים לאילי הון מהמפרץ הפרסי, בגלל מצבם הכלכלי הקשה. לדבריו, הוא פנה למינהל ולקק"ל כדי שימנעו את המכירה, אך נענה בסירוב "כי זו קרקע פרטית ולא שלנו". ברשת ב' דווח כי הקרן הקיימת לישראל הסכימה לרכוש את אדמות החקלאים שהוצעו למכירה, ואף הציעה מחיר גבוה מערך הקרקע. אולם המוכרים דרשו מחיר הגבוה פי ארבעה ואפילו פי חמישה ממחירי השוק;

  • הגליל המערבי: בדואים המתגוררים באיזור, והם בעלי אמצעים, מנסים לקנות מגרשים פרטיים ביישובים שונים באיזור. לא ברור עד כמה הצליחו;

  • הגליל המזרחי: המועצה המקומית מבואות חרמון מדווחת על ערבים שקנו עשרות דונם ביישובים שונים. אין פרטים נוספים בעניין.

דובר מטה המאבק נגד הפרטת הקרקעות, אורי מתוקי, אמר ל-News1 בתגובה: "מידע חמור זה מוכיח, עד כמה צדקנו בהתנגדות לחוק הפרטת הקרקעות. ברגע שהמגרשים יעברו מבעלות המינהל לבעלות פרטיים, יוכלו גורמים עוינים לקנות אותם כמעט ללא בעיה". המזכיר הכללי של התאחדות החקלאים אבשלום וילן אומר כי מכירת הקרקעות חצתה קו אדום, ועל הכנסת להכניס תיקונים שישנו את הרפורמה במינהל מקרקעי ישראל.
עו"ד ערבי מנצרת
מקור המקורב לנושא אמר לנו היום כי עורך-דין ערבי מאזור נצרת, אזרח ישראלי, פעיל באחרונה במכירת קרקעות של יהודים למשקיעי חוץ. ייתכן שהקרקע נרשמת על-שמו, אך השליטה עליה היא למעשה בידי משקיעי חוץ. יצוין, כי עורך-הדין פועל כחוק: על-פי המצב החוקי כיום, כל מי שבבעלותו קרקע פרטית, בניין מגורים או נכס נדל"ן אחר, יכול למוכרם לכל מי שירצה, בתנאי שהמס על העסקה, אם הוא חל, ישולם כחוק.

עד עתה, אם משקיע חוץ ביקש לקנות קרקע של המינהל או קק"ל, הייתה העסקה מובאת לדיון במועצת מקרקעי ישראל. המועצה בודקת את הפרטים, ולעיתים קרובות לא הייתה מאשרת עסקות כאלו. אולם חקיקת חוק ההפרטה תביא לכך ש-400 אלף דונם של קרקעות יעברו בשנים הקרובות מבעלות המינהל לפרטיים, שיוכלו למכור את הקרקעות ללא כל מגבלה.

כינוס מיוחד לשמירת קרקעות הלאום

לפנות ערב צפוי להתקיים כינוס שיעסוק בהעלאת המודעות ובדאגה לאדמות הלאום הנגזלות, אשר פולשים אליהן, ועל שלל בעיות החוק והשייכות לקרקע, לרבות נושא דמי החסות הנגבים מחקלאים. הכינוס, בכותרת "מי יציל את הבית שלי?", אורגן בידי ארגון "השומר החדש". יוזם הכינוס יואל זילברמן מהמושב ציפורי, יוצא סיירת ובן של חקלאי ותיק מהיישוב, אמר כי מקום הכינוס סמוך לפסלו של אלכסנד זייד, דמות ה"שומר" המיתולוגי, נועד לסמל את החזרה לתקופת המאבק על קרקעות המדינה, ממש כמו בימי קום המדינה. בין משתתפי הכינוס - השר לעניינים אסטרטגיים משה(בוגי) יעלון, שידבר על מדיניות ישראל ביחס לתופעת דמי החסות, ח"כ ישראל חסון שידבר על חוק דרומי והשלכותיו, תא"ל (מיל.) רם שמואלי שידבר על שייכות האדמה למי שמחזיק בה, אמיר דרומי, אחיו של שי דרומי, ראש עיריית נצרת עילית שמעון גבסו, וכן הזמר אריק סיני אשר ישיר משירי ארץ ישראל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג