יום שבת, 1 בינואר 2011

דרום קוריאה: רובוטים במקום מורות בכיתות

מאת אורן דותן יום חמישי, 30 דצמבר, 2010
הרבה תלמידים מניחים שהמורים והמורות שלהם לא קיימים מחוץ לכותלי בית הספר, וכעת יש סיכוי שזו תהיה המציאות. כשלושים רובוטים דמויי ביצה עם מסך ובו פרצופה של מורה מערבית מסתובבים בין התלמידים ועונים על שאלותיהם בבתי הספר היסודיים בדרום קוריאה.
הרובוטים, בגובה מטר, מלמדים אנגלית, מסוגלים לקרוא בספרי הלימוד ולרקוד כשיש מוזיקה ברקע. לרובוטים ידיים ורגליים המסוגלות לנוע עצמאית מהגוף אך למרות מראם ודרך התנהגותם, הרובוטים שנבנו על ידי המכון הקוריאני לטכנולוגיה ומדעים (KIST), הם לא אוטונומיים אלא נשלטים מרחוק על ידי מורות לאנגלית החיות בפיליפינים.
אאוטסורסינג - הדור הבא. צילומסך מתוך: dailymail.co.uk
המורות הפיליפיניות יכולות לראות את התלמידים דרך הרובוט ולשלוט ברובוט בהתאם. הן למעשה מסתובבות באופן וירטואלי בכיתה ומגיבות בדיוק כמו מורה שנמצאת שם בשר ודם. מצלמות מיוחדות, המותקנות בעמדת המפעיל, מזהות את הבעות הפנים של המורות האנושיות ומתאימות את תנועות פניה של הדמות הווירטואלית המדברת עם התלמידים.
הרובוטים צפויים ללמד שיעורי העשרה ב-21 בתי ספר בעיר דאגו, שבדרום המדינה, והיתרון הכי גדול לדברי סגונג סיאונג-דאה, בכיר במכון הקוריאני: "מורות מחונכות ומנוסות מהפיליפינים הרבה יותר זולות ממורות ממדינות אחרות, כולל מורות מדרום קוריאה". חוץ מלקרוא ספרים, הרובוטים מתוכנתים לשיר שירים, שהוזנו מראש, ולשחק משחקי מילים ומשחקי אותיות עם הילדים.
לדברי קים מי-יונג, ממשרד החינוך הקוריאני, "נראה שהילדים אוהבים את הרובוטים החמודים והמסקרנים. גם המבוגרים מביעים עניין ולדבריהם הרבה פחות מלחיץ לדבר עם רובוט מאשר עם אדם חי ונושם". עוד היא אומרת כי "הרובוטים מעודדים את התלמידים להיות יותר פעילים ולהשתתף יותר בפעילות הכיתתית, בייחוד את התלמידים הביישנים שלא מצליחים לתקשר עם בני אדם".
הממשלה מתלהבת מהמורובוט. צילומסך מתוך: dailymail.co.uk
לדבריה, חלק מהרובוטים יישלחו לכפרים המרוחקים במדינה, למקומות שמורים זרים לא יכולים או לא רוצים להגיע אליהם. מי-יונג מספרת שהרובוטים עדיין בתקופת הרצה אבל בתי ספר כבר הביעו עניין לרכוש אותם ולהפעיל אותם כדרך קבע, ברגע שהמכון ישדרג את התוכנה ויהפוך אותם לזולים יותר.
כל אחד מהרובוטים עולה 30,966 שקלים והם אמורים לתמוך במורים אך לא להחליף אותם (בינתיים, כן?). הממשלה השקיעה בניסוי, שצפוי לארוך ארבעה חודשים, 4,976,820 שקלים.
"הם לא יתלוננו על בעיות בריאותיות, לא ידרשו חופשות מחלה או פיצויי פיטורים ולא יעזבו בפתאומיות בשביל משרה משתלמת יותר ביפן. כל מה שצריך זה לשדרג ולשפץ אותם בזמן", אומרים בגאווה במכון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ארכיון הבלוג